Forladte kirker, sindssygehospitaler og gamle pragtvillaer… Jan Elhøj og Morten Kirckhoff har i de seneste 10 år rejst verden rundt, leget kispus med vagter og fotograferet mere end 1.000 forladte steder.

Kom med på en visuel rejse til forladte steder, hvor tiden har stået stille, men hvor det alligevel emmer af historie fra de mange spor, tidligere beboere har efterladt.

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff fortæller om stederne, rejserne og hvordan de finder det smukke og æstetiske i forfaldne og forladte verdener.

I 8 år har de rejst rundt i verden og dokumenteret mere end 1000 forladte steder. Alt fra kirker, hospitaler, fabrikker og forladte huse, som står tilbage, og vidner om den tid hvor stederne stadig var funktionelle. Stederne har stået forladt i op til 15-20 år.

Foredraget er en visuel rejse ud til nogle af disse steder. Men også et indblik i fascinationen bag fænomenet og hvordan vi bliver draget af disse steder. Steder som står som monumenter om en tid der var en gang, og hvor historierne stadig hænger i lokalerne.

Jan og Morten deler deres historier om stederne og fortæller om hvordan de finder dem, kommer ind i dem og hvilke indtryk stederne efterlader. Både det smukke og æstetiske i forfaldet, og det absurde tanker der opstår, når de træder ind i en fortabt verden.

Gutterne trænger ind om natten. Sover derinde. Nogle gange bliver de opdaget. Andre gange leger de katten efter musen med vagterne. Og historierne har de fra både Rusland, Indien, Albanien, Japan, Belgien, Svalbard og Lolland… Og alt fra deres programmer ALT FORLADT på DR2.

Rigtig go' fornøjelse med ABANDONED - Forladte steder!