Få nyheder først - vind billetter!
Få nyheder først - vind billetter!

Der sker hele tiden noget på Odense Congress Center, og hvis du tilmelder dig vores månedlige nyhedsbrev deltager du i lodtrækningen om billetter til fede koncerter og fantastiske shows!

Tilmeld dig her!

x
Julefrokost 2014
Fredag d. 7. marts 2014 af Andreas Bøttger

Økologi på Odense Congress Center

Når du besøger Odense Congress Center, er du garanteret mad med holdning, kærlighed til håndværk og den gode smag, og ikke mindst brugen af økologiske og lokale råvarer samt spændende og varierede menuer året igennem.

- Vi prioriterer bæredygtighed, hvilket betyder, at vi bruger lokale og årstidsbestemte råvarer i vores menuer. For eksempel stammer vores svinekød fra Svendborg Gourmetgris, mens lammekødet kommer fra kødfulde lam, der græsser i det sydfynske øhav. Oksekødet er dansk kødkvæg fra Kildegården eller Himmerlandskød, fortæller køkkenchef Lars Andersen.

Økologi i højsædet
Henover året varierer menuen hos Odense Congress Center, så gæsterne altid får sæsonens råvarer, og økologien er naturligvis i højsædet.

- Ambitionen er at blive Danmarks første kongrescenter i vores størrelse, der får økologimærket, og det arbejder vi målrettet henimod. De fleste af vores mejeriprodukter er økologiske, og grøntsagerne er så vidt muligt lokale og økologiske, siger Lars Andersen, der samarbejder tæt med de lokale producenter på flere områder.

- Et sjovt eksempel er krydderurter. De er vigtige, selvom vi ikke tænker så meget på dem. Vores krydderurter bliver leveret fra Økologihaven/Rosborg Gartneri i Bellinge på Fyn. De er et økologisk gartneri, og vi er sparringspartnere på udviklingen af nye produkter.

Tættere på naturen - hele dagen
I det hele taget er tanken om kvalitet og økologi gennemgående hos Odense Congress Center. Fremover vil gæsterne blive mødt af helt nye automater, hvor der kan tappes kold og økologisk æblemost samt økologisk saft som f.eks. rabarber, hyldeblomst og tranebær dagen igennem.

Det er de små ting, der er med til at gøre en forskel, men der er et sted, hvor der aldrig må være forskel – og det er på kvaliteten.

- Ofte afsætter en konference blot 45 minutter til spisning, og på den tid skal vi præsentere en menu og opsætning, der giver en dejlig oplevelse og energi til resten af dagen. Det gør vi, og uanset om du medbringer fire eller 2.000 gæster, så garanterer vi, at maden holder samme høje niveau, forklarer Lars Andersen.

Vi stopper dog ikke ved økologi og bæredygtighed. Køkkenet kommer tættere på gæsterne, og ofte anretter kokkene maden i selskab med gæsterne.

- Det giver en dejlig stemning og en oplevelse for gæsterne, når vi anretter deres tallerkner foran dem. Desuden kommer vi tæt på gæsterne, og vi får deres umiddelbare reaktioner, hvilket er med til at gøre os endnu bedre, siger Lars Andersen.

Kort sagt – på Odense Congress Center er maden kommet tættere på naturen, og køkkenet er kommet tættere på gæsterne.

Og resultatet? Det bør du unde dig selv – og dine gæster - at smage.

Copyright © · Alle rettigheder forbeholdes · Odense Congress Center · Ørbækvej 350 · DK-5220 Odense SØ · Tlf. + 45 65 56 01 00 · occ@occ.dk
EmediateAd