Få nyheder først - vind billetter!
Få nyheder først - vind billetter!

Der sker hele tiden noget på Odense Congress Center, og hvis du tilmelder dig vores månedlige nyhedsbrev deltager du i lodtrækningen om billetter til fede koncerter og fantastiske shows!

Tilmeld dig her!

x
Gratis mødeguide
Onsdag d. 10. oktober 2012 af Andreas Bøttger

Danmarks Indsamling 2013 på OCC

I februar 2013 er det igen tid til Danmarks Indsamling til Afrika. I år konkurrerer de fire landsdele mod hinanden om at indsamle flest penge, og i centrum for Syddanmarks indsamling er Odense Congress Center, der danner rammen om regionens indsamling.

Følgende pressemeddelelse er i den anledning netop blevet sendt ud fra Danmarks Indsamling - hold øje med occ.dk for yderligere info om aktiviteterne på dagen.

Danmarks Indsamling 2013:
Støt din landsdel i kampen om at samle ind til Afrika
Når Danmarks Indsamling den 8. februar ruller over skærmen på DR1, bliver det i nye klæder. Showet flytter ud i landet med folkefester i fire landsdele. Landsdelene danner rammen om danskernes kamp med og mod hinanden om at samle fleste penge ind til Afrika.

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. Siden 2007 har danskerne samlet næsten 500 mio. kroner ind til udviklingsprojekter i Afrika. Og nu rykker indsamlingsaktiviteterne for alvor ud i landet. Danmark er nemlig blevet inddelt i fire landsdele – Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark og Østdanmark – som skal kæmpe med og mod hinanden om at samle mest ind og tilsammen gøre en stor forskel i Afrika.

”Almindelige danskere, virksomheder og skoler gør hvert år en enorm indsats for at samle penge ind til Danmarks Indsamling. Det at gøre noget for andre vil vi gerne brede endnu længere ud. Hele Danmarks Indsamling rykker nu endnu tættere på,” forklarer Line Grove Hermansen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i SOS-Børnebyerne.

Allerede nu er der kog i idégryderne over hele landet. I januar bliver der skruet op for indsamlings-aktiviteterne, og det store indsamlingsshow på DR1 den 8. februar 2013 bliver med livesending fra Aalborg, Horsens, Odense og Roskilde, der fungerer som værtsbyer for de fire landsdele.

”Gennem aftalen med landsdelene vil vi samle Danmark endnu bedre og bredere end før. Samtidig skruer vi op for samarbejdet mellem vores radiokanaler, Ramasjang, dr.dk og ikke mindst tv-showet, så ingen er i tvivl om, hvorfor vi samler ind – og at det nytter”, siger DR redaktør Jesper Dein.

Det nytter at hjælpe
I seks år har danskerne gennem Danmarks Indsamling bidraget til at give børn og voksne i Afrika et mere værdigt liv. AIDS-ramte har fået medicin, forældreløse og udsatte har fået et hjem, spædbørn er blevet vaccineret, børn har fået nye skoler, unge har fået en uddannelse og flygtninge er hjulpet til en mere tryg tilværelse.

”Selvom der flere steder er fremgang at spore, så er behovet fortsat enormt. Alt for mange i landene syd for Sahara lever under forhold, vi danskere svært kan forestille os. I Niger sulter over fem millioner mennesker, i Sydsudan har 40 pct. af befolkningen ikke adgang til rent drikkevand og i Rwanda er det kun hver tredje, som får mere end seks års skolegang – bare for at nævne nogle af de udfordringer, landene står overfor,” fortæller Line Grove Hermansen.

Odense ruster sig til kamp
I Odense er man klar til at tage udfordringen op, for selvom formålet er alvorligt, må det godt være sjovt at samle ind, påpeger Odenses borgmester Anker Boye.  ”Jeg håber da, at fynboer, syd- og sønderjyder smøger ærmerne op og melder klar til kamp,” udtaler han.

Direktøren for Odense Sport & Event, Thomas Christensen, fortæller, at Odense Sport & Event vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at fylde Stadium Arena Fyn til Danmarks Indsamling.

”Sammenhold gør stærk, og i den syddanske region er samarbejde helt afgørende for, at vi kan hævde os på landsplan. Danmarks Indsamling er den perfekte lejlighed til at vise, hvor langt vi allerede er kommet – og at vi kan matche og overgå de andre, hvis vi vil. Vi tror på, at regionen kan gøre en markant forskel for indsamlingen, og det glæder vi os til,” siger Thomas Christensen.

Om Danmarks Indsamling 2013:
Danmarks Indsamling 2013 er en fælles indsamling til fordel for Afrika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe Afrika ud af fattigdom og fremme FN’s 2015 mål.  Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet næsten 500 mio. kr. til udviklingsprojekter i Afrika. I 2012 blev det til 87 mio. kr. til børn på flugt.

De 12 deltagende organisationer er:
Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE DANMARK, IBIS, SOS-Børnebyerne, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2013 på: 

www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling

Copyright © · Alle rettigheder forbeholdes · Odense Congress Center · Ørbækvej 350 · DK-5220 Odense SØ · Tlf. + 45 65 56 01 00 · occ@occ.dk
EmediateAd